10.8.09

Port Pollastre

Hola fidels seguidors! Avui us escrivim des de Porto de Galhinas (port dels pollastres). Vam decidir deixar Salvador i la zona de Bahia, convençuts que hi tornarem d'aquí uns mesos. A l'estat de Bahia ens quedaven moltes coses per veure, però no es pot fer tot i si volem arribar a Sao Luis ens espera un bon trot.

Porto de Galinhas és un poblet de pescadors a la platja amb molta classe, que s'ha convertit en un dels principals destins turístics de la costa del nord-est del Brasil. El viatge per arribar-hi va ser molt pesat (5 hores en un bus força "cutre", per carreteretes encara més "cutres"), però l'esforç va valer la pena. Tal com el nom indica, a Porto de Galinhas arribaven moltes embarcacions carregades de gallines. Ara bé, la història darrera aquest nom amaga molt més que això. Durant dècades, els vaixells carregats de gallines van utilitzar les gàbies d'aquestes per ocultar-hi esclaus en un moment en el qual el seu comerç ja s'havia prohibit internacionalment. Fruit d'aquesta història, els pollastres s'han convertit en la icona del poble, i n'hi ha estàtues escampades per a tot arreu.

A pesar d'això, s'ha de dir que el poblet té molt d'encant. Es caracteritza per tenir una de les platges quilomètriques més boniques de tot Brasil (ja us ho podeu imaginar: les típiques palmeres, cocoters, tangues de fil dental i en Pau enfilant-se per tenir unes bones vistes). Un altre dels principals atractius de Porto de Galinhas són les piscines naturals, formades per unes roques a 100 metres de la platja quan la marea baixa. Molts peixos hi queden atrapats, i ja us podeu imaginar que vam passar una bona estona contemplant tota la fauna marina. Per acabar bé el dia, un peixet a primera línea del mar, tot un luxe!

P.D: Ja hem provat l'aigua de coco. És molt i molt refrescant i segons diuen, també diurètica. Així que de moment, tot va fi com una seda :)