5.8.09

I ara... Brasil!

Estimats i fidels lectors, hola de nou! Aquesta vegada ens dirigim a vosaltres des del Brasil, amb el propòsit de fer-vos saber per on correm i quins viatges emprenem. Aquest és un país enorme, de manera que us anirem escrivint posts dels nostres viatges (que esperem que siguin diversos!).

Com ja sabeu, el nostre camps base és la ciutat de Porto Alegre. En Pau hi treballarà i la Laia hi buscarà feina. De moment hem estat molt i molt ben rebuts i amb una setmana ja hem estat a temps de trobar un pis a una zona que ens agrada molt, Mohinos de Vento, una barriada amb molta marxa!

Porto Alegre no és una ciutat amb gaires atractius turístics, però sembla una ciutat molt agradable per viure-hi. Perquè us en feu una idea recorda a Barcelona pel que fa al clima i la població (hi viuen uns dos milions de persones, quatre a la regió metropolitana). A més a més es troba a la desembocadura del Riu Guaiba (tan gran que sembla que ens trobem a l'Oceà!) i està plena de parcs. És una ciutat molt extensa i montanyosa (tot són grans pujades i baixades) i per tant quasi tothom es mou en cotxe . El tràfic no és molt dens però és bastant salvatge: en els encreuaments, qui té el cotxe més gran passa primer. Els peatons no rebem cap tipus de consideració: no hi ha semàfors peatonals i per travessar cal fer un estudi de la velocitat dels cotxes, creuar els dits i posar-te a córrer!

La ciutat es troba a un dels estats més rics del Brasil, Rio Grande do Sul, situat a l'extrem sud del país, a la frontera amb Uruguai i l'Argentina. Al mateix temps es tracta d'una de les ciutats amb més renda per càpita. Per tant, tot i haver-hi algunes faveles, és una ciutat tranquila i -relativament- amb poca pobresa. Tot i això, sorpren veure com prácticament totes les cases i edificis de la ciutat estan envoltats de valles i enreixats elèctrics, alguns amb circuits tancats de televisió i molts amb vigilants de seguretat!

Finalment, afegir que la gent és veu molt amable i alegre. Hi ha cert ambient de "bon rotllo" que és d'agraïr. Almenys aquesta és l'impressió des d'un inici... Tindrem temps per explicar-vos-ho!