17.9.07

La gastronomia autraliana

La gran varietat de menjars que pots trobar a Austràlia, reflecteix la diversitat i multiculturalitat del país.

Tot i això, a diferència dels països mediterranis, el país no pot presumir de tenir una cultura gastronòmica sana. En part, això s'explica pel fet que els primers colonitzadors europeus eren britànics, de manera que la gastronomia del país està fortament influenciada per la seva cuina: abundància de pastissos, carns i salses. Les barbacoes han conformat bona part de la nostra dieta!

Cal destacar un dels aliments nacionals del pais, la Vegemite: si t’atreveixes a olorar-ho, no podràs provar-ho. Ara bé, si no goses olorar-ho (com en Pau), et pot arribar a agradar i tot! És una espècie de pasta per untar, normalment sobre torrades, de color marró fosc, amb gust salat i amarg, elaborat amb extracte de llevadura. Tot un símbol aussie!

S'ha de dir però, que hem pogut gaudir dels sabors -particulars- d'algunes de les carns autòctones del país. Probablement no en menjarem enlloc més del món!

- El cocodril, no és ni carn ni peix. Té una textura consistent, i un color claret. La podríem equiperar al pollastre. És de les carns més apreciades, i per tant, de les més cares de tot el continent.

- Tampoc ens vam deixar perdre el cangur, l'emblema australià per excel·lència. Realment és freqüent menjar-ne. A la majoria de carnisseries en pots trobar, inclòs és més barat que la vedella! Una carn tendra i gustosíssima.

- Per si no fos prou, també vam poder degustar el camell i el búfal. No hi ha massa res a dir del pobre camell. A diferència del búfal i les carns ja esmentades, el camell és estallós i poc gustós. Potser això explica el fet que Austràlia sigui el pais amb més camells de tot el món (més de 50.000!). Com diria l'Obèlix, no és bó ni per menjar!

(Dos dromedaris al centre de l'Outback).