2.9.07

Kakadu

Hem volat cap al centre d'Australia. Estem enmig d'una ruta que ens conduira des de l'extrem nord, a Darwin, fins al cor del continent, la montanya magica de l'Uluru. La primera parada ha estat el Parc Nacional de Litchfield i el Parc Nacional del Kakadu.

A Litchfield, vam anar al Mary River, el riu amb mes concentracio de cocodrils del mon. Aquests son uns animals extraordinaris i es mereixen un post a part. A tall d'exemple, la seva especie es d'una perfeccio que els fa un dels animals mes antics que queden al planeta. Alla al Mary River se'n veien a grapats. Sense exagerar, te'n trobaves un cada 50 metres.

El Kakadu es un territori que abarca aproximadament la mateixa superficie que Dinamarca i que es propietat dels seus aborigens. Aquests, es calcula que van arribar a aquest territori fa uns 50.000 anys (segons els ultims estudis). Aquest Parc Nacional, es Patrimoni Mundial de la Humanitat per dues raons: la increible diversitat biologica i la rellevancia historica i cultural. Es un dels paratges mes importants del mon en quant a ocells migratoris i te una varietat de reptils espectacular (a la Laia, li va anar de dos dits que no trepitja descalca una brown snake, la mossegada de la qual et mata en menys de 12 hores). A mes, els paisatges son terriblement encantadors, amb algunes de les millors vistes que es poden arribar a veure. Aqui podeu veure les fotos de les Jim Jim Falls, unes cascades de 225 metres d'altura. Malhauradament, quan hi vam anar quasi no hi havia aigua, perque estem en plena estacio seca (aqui nomes tenen dues estacions, 4 mesos de pluja continua i 8 sense veure una gota), pero a la foto de dalt us la mostrem en plena activitat.


Us heu d'imaginar el Kakadu com una sabana tropical, amb el 50% de la vegetacio cremada. En part, aixo es deu a que aquesta zona registra el major nombre de tempestes electriques del mon. No obstant, els incendis son molt corrents a tot Australia i la vegetacio hi esta totalment adaptada. Des de sempre, el aborigens han provocat incendis controlats, per tal que els animals tinguin escapatoria i aixi s'evitin mals majors.

D'altra banda, com deiem, el Patrimoni Cultural del Kakadu es unic. Conte la major concentracio de pintures prehistoriques del mon, contades a milers. En totes elles s'expliquen histories aborigens, la seva principal font de coneixement. La cultura aborigen es dramaticament diferent a la nostra. La saviesa i el benestar de les persones es mesura en funcio del coneixement de les seves histories. Aquest tema tambe es mereixera un post a part, que us escriurem quan puguem :)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones, em dic Silvia, nose com he arrivat en aquet blog, però estic interesada en la vostra experiencia perquè hem de fer un treball (crèdit de Sintesi) d'Austrialia i per això veureu que us he agregat també. Ens agradaria possar alguna enquesta també. Contesteu el més aviat possible gràciess!.

Anònim ha dit...

Dons si, m'agradaria saber quins son els llocs més interesssants per visitar i com ens podem moure si estem en uun hotel de sydney.
A més si pot ser algunes coses per fer, nose activitats i concerts.
Gràcies

cases_92@hotmail.com
aquest es el meu e-mail, gràcies us estic molt agraidaaa.. =)

Anònim ha dit...

A per cert, també ens agradaria fer-vos alguna entrevista, si es possible, aixi completariem el treball millo

gràcies.