7.9.07

Alice Springs

Us escrivim aquest post des d'Alice Springs, una ciutat de 27.000 habitants situada en el centre geografic d'Australia, en el bell mig de l'Outback. En aquesta ciutat hi ha plogut 3 dies des de gener i fa 8 anys que el riu no corre. No obstant, la festa mes famosa que tenen es la cursa de vaixells. I us preguntareu, com la fan? Com que no hi plou mai, es fa sobre la sorra. Logicament, en l'estrany suposit que el riu corri, la cursa es suspen.

Ara be, Alice Springs tambe es famos per moltes altres coses. Esta a 500 km de l'Uluru i aixo la fa un centre turistic de gran importancia. Molts turistes hi passen la nit cami cap a l'Uluru. Tambe es la ciutat que es troba mes lluny del mar de tot Australia i en certa manera la mes aillada. Tenen un servei molt curios, el Flying Doctor Royal Service. Es a dir, un cos de metges-pilots que presten els seus serveis a les arees mes remotes, fins a un radi de 600 km de distancia! Una altra dada que us sorprendra: es la ciutat amb mes assassinats per capita del mon (rieu-vos-en de les faveles de Rio!). Amb el que portem d'any, ja han mort 34 persones apunyalades al carrer.

En el viatge fins aqui hem apres moltes coses sobre la poblacio aborigen. L'Estat a on ens trobem, el Northern Territory, ocupa el centre del pais des de Darwin (al nord) fins al red centre (Alice Springs). Aqui hi viuen 200.000, el 30% de les quals pertanyen a comunitats aborigens. A Alice Springs, representen el 23% de la poblacio. En aquesta ciutat hi van a parar les persones rebutjades per les comunitats dels voltants: per problemes amb l'alcohol, drogues, maltractaments, etc. Sovint es barallen entre ells i aixo explica els alts indexs de violencia.