25.8.07

Fauna australiana II

Com us hem explicat, a Australia hi han molts animalons. Tot i que en un primer moment, al foraster li poden fer molta gracia, no sap pas que li espera. La fauna australiana amaga moltes besties pesades, enganxoses i desagradables. A continuacio us en fem una seleccio.

D'aquesta especie de mallerenga trempada se'n diu Turkey. Tal com diu el nom, ja se'n podria anar cap a Turquia. Com podeu percebre de les nostres paraules, es un personatge entrenyable. Si el voleu veure, aneu a qualsevol area de picnic a l'aire lliure i treieu un comestible. No perdeu la paciencia, al cap de pocs segons, notareu les seves plomes entre les cames...

Aixo es un possum. A primer cop d'ull es una monada. Al segon, descobreixes que es com un esquirol amb cara de porc. O com una rata amb la cua llarga i peluda. Si es fosc i comets la temeritat de menjar macarrons a l'aire lliure, et trobaras la seva grapa al plat abans que te n'adonis.

Aquesta medussa de colors tan vius mesura entre 1 i 2 cm de llargada. Per tant, es imperceptible pel foraster que vol refrescar-se la panxa. La podeu trobar frequentment a les platges quan baixa la marea. La picada pot ser mortal i per culpa seva no ens podem banyar a moltes platges. La seva poblacio augmenta, degut a la progressiva davallada dels seus depredadors, els peixos.


En resum, molts dels problemes ocasionats per les besties mencionades, tenen la seva arrel en l'accio humana. Els humans els alimenten o n'eliminen els seus depredadors i com a consequencia la seva poblacio es multiplica i depen de la presencia humana. Recordeu, no alimenteu els animals!