1.8.07

Des de Bondi Beach, Sydney

Hola familia!

Que tal us va tot? Com prova l'estiu? Us escrivim unes linies i unes fotos per posar-vos al corrent del nostre viatge, aquest primer mes per Sydney (divendres ja marxem!).


Per aqui ens arriben noticies que a l'hemisferi nord us esteu rostint. Doncs be, aqui es ben be el contrari: just la setmana passada estavem celebrant el Yulefest, el nadal particular d'Australia. Certament, les temperatures hi conviden! (una de les poques coses bones que un es pot esperar a l'hivern es el nadal, no?).

Estem al barri surferu de Sydney. Des del nostre apartament, tenim vistes a Bondi Beach, la platja mes famosa de tot Australia. El compartim amb un noi de Hong Kong que ha vingut a treballar aqui i amb un brasileny molt simpatic que estudia angles, com nosaltres. Per sopar ens reunim amb estudiants d'altres apartaments a casa de la propietaria: som com una gran familia! Aixo ens ha anat molt be per fer noves amistats i trobar companys per la ruta que farem a l'agost (segurament, farem part del viatge amb una parella d'holandesos). La propietaria, de nom TeHila, es professora de musica i ha deixat un saxo a en Pau per practicar les seves dots musicals. Tot i aixo, ell nega qualsevol relacio amb les pluges torrencials que hem viscut aquests ultims dies.


Nomes d'arribar, la Laia es va voler dutxar i no sabem com, va inundar part del pis... Immediatament, ja ens veieu a mi i a ella recollint l'aigua com uns desesperats amb baietes i paper de water (en aquest pais encara no han descobert la fregona, tampoc els accents). Durant un temps, quan caminavem per el parquet sortia una mica d'aigua (aigua?) de sota, pero entre les alfombres i la fusta sembla que s'ha anat absorvint tot... Tambe ens ha servit per veure que els australians segueixen la tradicio anglesa de deixar la neteja en un segon (mmm... segon?) terme.

El primer que vam fer va ser anar a veure l'opera, es impressionant! Ens vam mirar les obres... 200 eurus una entrada a platea! Ara be, caminant per alla despistats ens vam topar amb dos vellets que sortien de la primera sessio de l'opera "el barber de sevilla" i ens van regalar entrades per a la segona sessio, a 8a fila! Ja us podeu imaginar una opera amb una Madrit modernista (amb edificis de Gaudi) i cantants disfressats de Dali!


La ciutat ens encanta. Es molt diferent de les altres grans ciutats a on hem estat: no dona sensacio de massificacio ni d'estres. Es una ciutat molt extensa, a on es mes usual viure en casetes que en apartaments, amb una qualitat de vida molt alta. No obstant, aixo no treu que tingui barris amb una forta personalitat i un gran nombre d'atraccions per visitar: parcs, museus, platges, paratges... i una gran vida nocturna! La fauna tambe es molt diferent: et trobes periquitos i flamencs, juntament amb petits mamifers autoctons (en Pau va tenir l'agradable experiencia de trobar-se amb una rata gegant australiana, anomenada “Possum”, quan anava a tirar la brossa. ) i diverses aranyes (tarantules, segons el criteri de la Laia). Finalment, la gent, els “aussies” son molt amables i directes. El seu accent es una barreja de texa i ugandes, els agrada molt cuidar el seu cos pero tambe la cervesa i son gent molt vital. La seva frase preferida es “No worries” (no preocupacions) i nosaltres la seguim al peu de la lletra.



Esperem que amb les fotos us en pogueu fer una idea, i comproveu que no us estem escrivint des d'un raco amagat del Girones. Ja us escriurem mes, esperem tambe les vostres noticies!


Estem en contacte, molt bon estiu a tothom!


Laia i Pau